Moσκοβισί: Στόχος η καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων από την Ελλάδα

Τη διαβεβαίωση ότι η Κομισιόν συνεργάζεται με την Ελλάδα προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα κονδύλια της Ε.Ε., έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονου.
Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι η Ε.Ε. παρείχε στήριξη μέσω των διαρθρωτικών ταμείων της, τα οποία αποτέλεσαν τη βασική πηγή επενδύσεων κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης. «Ελλείψει μιας τέτοιας χρηματοδοτικής στήριξης, η προσαρμογή στην Ελλάδα θα ήταν πολύ πιο απότομη με όλες τις καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που αυτή συνεπάγεται» σημείωσε στη συνέχεια.
Αναλυτικότερα, ο Μοσκοβσί επισήμανε ότι την περίοδο 2007-2013 τα διαρθρωτικά ταμεία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο για τον μετριασμό των επιπτώσεων της ύφεσης και την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης. Για την περίοδο 2014-2020, διατίθενται στην Ελλάδα 20,6 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία προκειμένου να αναζωογονηθεί η οικονομία, να δοθεί ώθηση στις καινοτόμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, να μειωθεί το οξύ πρόβλημα της ανεργίας μέσω της ενεργής ένταξης και των πολιτικών εκπαίδευσης/ανάπτυξης δεξιοτήτων, να προωθηθούν οι βιώσιμες υποδομές και να υποστηριχθεί ο εκσυγχρονισμός του κράτους.
Καταλήγοντας, ο Επίτροπος έκανε ειδική μνεία στην ποιότητα της διακυβέρνησης και στις διοικητικές ικανότητες, οι οποίες συνιστούν παράγοντες καθοριστικής σημασίας για την πρόοδο ή την παρακμή της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.