Μόλις 190.000 φορολογούμενοι έχουν υπαχθεί στις 120 δόσεις

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στη ρύθμιση των 120 δόσεων της εφορίας τέθηκαν χθες στο τραπέζι των συζητήσεων που έχει το οικονομικό επιτελείο με τους επικεφαλής των θεσμών.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε τα στοιχεία με τον αριθμό των νομικών και φυσικών προσώπων που έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα στη ρύθμιση, το ύψος των οφειλών που έχει ρυθμιστεί, καθώς και τα έσοδα που έχουν αντληθεί μέχρι στιγμής στα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στη ρύθμιση έχουν ενταχθεί περίπου 190.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν ρυθμίσει οφειλές σχεδόν 1,6 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα που έχουν εισπραχθεί φθάνουν μόλις τα 130 εκατ. ευρώ.

Οι θεσμοί από την πλευρά τους διαπιστώνουν πως αρκετοί φορολογούμενοι που κανονικά θα πλήρωναν τις οφειλές τους τώρα περιμένουν, έως και την τελευταία στιγμή, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας στις 30 Σεπτεμβρίου, για να μπουν στη ρύθμιση. Άλλοι φορολογούμενοι περιμένουν τις νέες διατάξεις που θα ψηφισθούν στη Βουλή για να πάρουν τις αποφάσεις τους. Και έως τότε δεν πληρώνουν.

Με δεδομένο ότι η Κομισιόν βλέπει πως η ρύθμιση των 120 δόσεων θα προκαλέσει κενό στον φετινό προϋπολογισμό μεταξύ 600 εκατ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ, στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν να την κάνουν πιο ελκυστική και να υπαχθούν σε αυτή όσο τον δυνατόν περισσότεροι φορολογούμενοι και ειδικά περισσότερες επιχειρήσεις στη ρύθμιση.

Σε κάθε περίπτωση, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία προέβλεπε την επέκταση των 120 δόσεων για τις επιχειρήσεις με τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ δεν φαίνεται πως θα προχωρήσει, καθώς για τις επιχειρήσεις θα έρθει μια νέα εντελώς διαφορετική ρύθμιση για τις οφειλές που έχουν στην εφορία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.