Μorgan Stanley: Πρόκληση για την Ελλάδα να πείσει τις αγορές

Το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας έληξε και στόχος αποτελεί μια «καθαρή έξοδος», σημειώνει η Morgan Stanley, η οποία αναφέρει ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και η βελτίωση της οικονομίας θα βοηθήσουν, κρούωντας ωστόσο τον κώδωνα του κινδύνου.

Στο note που εξέδωσε και έχει τίτλο η «Ελλάδα πετάει σόλο», η Morgan Stanley σημειώνει πως κυκλική βελτίωση διευρύνεται, το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται σε διάφορους κλάδους, η ανεργία μειώνεται, οι λιανικές πωλήσεις αναπτύσσονται ταχύτερα και οι εξαγωγές έχουν καλή πορεία.

Τα δεδομένα, ωστόσο, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα παραμένουν αρκετά ασταθή και το σημείο εκκίνησης είναι σχετικά αδύναμο, αλλά η τάση φαίνεται υποσχόμενη.

Αναφορικά με τους κινδύνους, η Morgan Stanley τονίζει πως η βιωσιμότητα του χρέους βελτιώθηκε και αναμένει ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα συνεχίσουν να αναγνωρίζουν αυτό το γεγονός.

Η πρόκληση τώρα είναι να πειστούν και οι αγορές, υποστηρίζει και αναφέρει ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ δεν θα αποτελεί πλέον ούριο άνεμο για τις αγορές και οι κίνδυνοι γύρω από τις οικονομικές προοπτικές των αναδυόμενων αγορών μπορεί να επηρεάσουν το εξωτερικό περιβάλλον της χώρας.

Όμως, οι Ευρωπαίοι εταίροι φαίνονται πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα αν δεν αλλάξει τη δημοσιονομική της πορεία, ενώ το μαξιλάρι ρευστότητας προσφέρει ευελιξία στη διαχείριση της πολυπόθητης επιστροφής της χώρας στις αγορές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.