Μοσκοβισί: Αναγκαία η υιοθέτηση ελαφρώς επεκτατικών πολιτικών

Tην ανάγκη υιοθέτησης «ελαφρώς επεκτατικών δημοσιονομικών πολιτικών» υπογραμμίζει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Les Echos».
«Το 2017, η δημοσιονομική πολιτική της Ευρωζώνης θα πρέπει να περάσει από την περιοριστική πολιτική της περιόδου 2012 – 2014 και την ουδέτερη κατεύθυνση της περιόδου 2015 – 2016, σε μία ελαφρώς επεκτατική πολιτική, η οποία θα τεθεί στην υπηρεσία της ανάπτυξης» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Σήμερα, στην Ευρωζώνη, το κοινό μας σπίτι, ορισμένοι πλούσιοι ένοικοι αποφάσισαν να μην ζεστάνουν το μεγάλο τους διαμέρισμα. Πολλοί γείτονες, λίγο μπατίρηδες, ζήτησαν από το διαχειριστή – την Επιτροπή – να πει στους οικονόμους ενοίκους ότι, αν ανοίξουν λίγο τη θέρμανση, θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να ζεστάνουν τα διαμερίσματά τους» τόνισε παράλληλα, αναλύοντας περαιτέρω τις σκέψεις του.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μοσκοβισί καθιστά σαφές ότι η Επιτροπή πότε δεν απαίτησε επιπλέον δαπάνες από τα κράτη – μέλη. Απλώς ζήτησε – εξηγεί – από τις χώρες που εφαρμόζουν πολύ αυστηρότερες δημοσιονομικές πολιτικές από αυτό που επιτάσσουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες, να εκμεταλλευτούν τα περιθώρια που διαθέτουν για το καλό όλων.
Καταλήγοντας, σπεύδει να διευκρινίσει ότι οι προτάσεις της Επιτροπής δεν θα οδηγήσουν στην αύξηση των ήδη υψηλών χρεών, αλλά έχουν απλώς, ως στόχο την επιλογή του δρόμου της μείωσης του χρέους, μέσω της ανάπτυξης και όχι μέσω των δημοσιονομικών πλεονασμάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.