Μοσκοβισί: Δεν έχουμε νέο πρόγραμμα, οι Έλληνες θα καθορίσουν την αναπτυξιακή πολιτική

Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συνοδεύσει την Ελλάδα «στο δρόμο της επιτυχίας της» εξέφρασε ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη σημερινή συνέδριαση του Eurogroup. Σε αυτήν θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι δεν πρόκειται για τέταρτο πρόγραμμα, σημειώνοντας: «Δεν ζητούμε κανένα επιπλέον μέτρο, καμιά επιπλέον προσπάθεια, αλλά θέλουμε να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στον δρόμο της για να κάνουμε αυτή την έξοδο αληθινή επιτυχία και να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με αξιοπιστία και δύναμη. Είμαστε στον δρόμο της επιτυχίας, η 20η Αυγούστου θα είναι πολύ σημαντική».

Υποστήριξε πως πρόκειται για το ίδιο καθεστώς εποπτείας, που ασκείται σε κάθε χώρα μετά την έξοδο από το το πρόγραμμα, αλλά «με αποχρώσεις», καθώς η κρίση στην Ελλάδα διήρκεσε περισσότερο και ήταν βαθύτερη, ενώ το επίπεδο του χρέους παραμένει υψηλό.

Κάλεσε δε την Αθήνα να επιμείνει στην εφαρμογή αξιόπιστων δημοσιονομικών πολιτικών, προκειμένου «να πετάξει με τα δικά της φτερά και να σταθεί στα δικά της πόδια», ενώ πρόσθεσε πως έγκειται στους Έλληνες «να καθορίσουν την αναπτυξιακή πολιτική την οποία επιθυμούν για τον λαό τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.