Μοσκοβισί: Εχθρός η αβεβαιότητα

«Καμπανάκι» ότι η αβεβαιότητα είναι ο εχθρός έκρουσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup τονίζοντας ότι όσο αργεί να κλείσει η αξιολόγηση «τόσο θα αυξάνεται η αβεβαιότητα και οι επενδυτές δεν θα προχωρούν σε κάποια συμφωνία». Υπογράμμισε την ανάγκη το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι «πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Να δείξουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «ίσως μπορεί ο ESM να αποτελέσει το ευρωπαϊκό ΔΝΤ στο μέλλον. Ίσως να μπορούμε να αλλάξουμε τις παραμέτρους της εποπτείας των προγραμμάτων σε ό,τι αφορά την Κομισιόν. Δεν χρειαζόμαστε αποφάσεις έξω από το πολιτικό φάσμα, αλλά φορείς υπεύθυνους ενώπιον του Ε.Κ. Η Κομισιόν είναι ένα τέτοιος θεσμός. Τέτοιες προοπτικές πρέπει να ενθαρρύνουμε».

Σε ερώτηση αν μπορεί η κυβέρνηση Τσίπρα να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις αρνήθηκε να μιλήσει για πολιτική, ωστόσο, είπε ότι «από το Eurogroup του 2015 έως σήμερα έχει καλυφθεί πολύς δρόμος. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις και τις έχει εφαρμόσει. Τώρα μιλάμε για ένα success story. Αυτό δίνει σήμα στους οικονομικούς παράγοντες ότι η εμπιστοσύνη πρέπει να επιστρέψει».

Αναγνώρισε ότι «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει κάνει πράγματα. Τώρα πρέπει να γίνουν κάποια επιπλέον πράγματα» «με τη φιλική πίεση προς την κυβέρνηση από εμάς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.