Νέα επίσκεψη Μοσκοβισί στην Ελλάδα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί αναμένεται ξανά την ερχόμενη Πέμπτη στην Ελλάδα, καθώς επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πριν παραστεί στο συνέδριο ο Γάλλος Επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Υπενθυμίζεται πως ο κοινοτικός Επίτροπος την τελευταία φορά που ήρθε στην Αθήνα, στα μέσα Ιανουαρίου, έβγαλε «κίτρινες» κάρτες εξαιτίας των καθυστερήσεων στην υλοποίηση των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων.

Από τότε έως σήμερα ο κατάλογος με τα προαπαιτούμενα δεν έχει οριστικοποιηθεί, κάτι που απλά σημαίνει πως η Ελλάδα δεν βοηθά την Κομισιόν να συντάξει μια θετική έκθεση. Οι πληροφορίες λένε πως οι θεσμοί θα περιμένουν έως το τέλος της εβδομάδας για να συντάξουν την έκθεση τους που θα δημοσιευθεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Αν δεν έχει προλάβει η κυβέρνηση μέχρι τότε να κλείσει τα προαπαιτούμενα, θα έχει περιθώριο να το κάνει μέχρι τις 11 Μαρτίου, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.