Νέα προσκόμματα στο deal ΕΒΖ – Innovation Brain

Νέα προσκόμματα στη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα, τα οποία καθιστούν αβέβαιο το μέλλον των ελληνικών εργοστασίων.

Οι δυσοίωνες εξελίξεις έγιναν γνωστές από το fund «Innovation Brain», το οποίο έχει εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον για την αγορά της Βιομηχανίας, και στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Παρά τις μέχρι στιγμής θετικές επιδόσεις ως προς στις πωλήσεις της εταιρείας, φαίνεται πως έχει ανακύψει σοβαρό πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των ελληνικών εργοστασίων.

«Έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση έως 30 εκατ. ευρώ και θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να αγοράσουμε ζάχαρη σε Ελλάδα και Σερβία, στηρίζοντας την παραγωγή. Οι προτάσεις μας, όμως, δεν έχουν γίνει αποδεκτές» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του fund, Λούκας Φέκερ.

Και προσθέτει: «Αυτό καθιστά αβέβαιη τη μοίρα των ελληνικών εργοστασίων για το 2018. Δεν πρόκειται για μία καλή εξέλιξη. Είναι πολύ ανησυχητικό, καθώς η ΕΒΖ χρειάζεται χρηματοδότηση, αλλά και ένα μακροπρόθεσμο μέλλον, ώστε οι αγρότες να συνεχίσουν να παράγουν ζάχαρη και άλλα προϊόντα».

«Είναι ζωτικής σημασίας για την Innovation Brain οι αγρότες να μπορούν να πωλούν τα τεύτλα σε μία δίκαιη τιμή. Έχουν στηρίξει την ΕΒΖ και έχουν δεσμευτεί για την παραγωγή ζάχαρης. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί τους και μετά το 2019» τονίζει ο Φέκερ, παράλληλα.

Δεν παραλείπει μάλιστα, να αναφερθεί και στις ευρύτερες επιπτώσεις των παραπάνω εξελίξεων: «Προσφέρουμε ρευστότητα και ζητάμε πολύ λίγες εγγυήσεις γι’ αυτό. Η ζάχαρη της ΕΒΖ είναι υψηλής ποιότητας και τη χρειαζόμαστε για τους πελάτες. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε μία λύση με τη διοίκηση της ΕΒΖ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία, για να διασφαλίσουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον της τοπικής παραγωγής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.