Νέα υποχώρηση της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA τον Απρίλιο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της ΕΚΤ (ELA) μειώθηκε κατά 0,7% ή 300 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο, σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) την Πέμπτη. Μειωμένη εμφανίζεται και η απευθείας χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ.

Αποτέλεσμα η συνολική χρηματοδότηση των τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Απρίλιο (η οποία περιλαμβάνει την απευθείας χρηματοδότηση από την ΕΚΤ και τον ELA) να εμφανίζεται στα 59,1 δισ. ευρώ έναντι 59,7 δισ. ευρώ που είχαν δανειστεί τον προηγούμενο μήνα.

Από αυτά, τα 17 δισ. ευρώ αφορούσαν την χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ (έναντι 17,1 δισ. ευρώ τον Μάρτιο), ενώ τα 42,1 δισ. ευρώ αφορούσαν την χρηματοδότηση από τον μηχανισμό ELA (έναντι 42,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.