Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος: Οι παγίδες και οι κερδισμένοι καταναλωτές

Στα όρια της …ηλεκτροπληξίας οι καταναλωτές μετά τις απανωτές αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από τον περασμένο Γενάρη 2024.

Σύμφωνα με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, η μέση τιμή ρεύματος ανέρχεται τον Ιούνιο 2024 έφτασε κοντά 100 ευρώ. Η τιμή αυτή ήταν ανεβασμένη κατά 23% από τη μέση τιμή του Μαΐου ( 81,08 ευρώ ανά μεγαβατώρα) και πολύ υψηλότερη από την αντίστοιχη του Απριλίου (60,11 ευρώ ανά μεγαβατώρα).Πιο κερδισμένοι είναι οι καταναλωτές, που έχουν κλείσει με εκπτώσεις αλλά κι αναλόγως όσοι μπορούν να κάνουν χρήση του βραδινού τιμολογίου ρεύματος.

Οι τιμές από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024 διαμορφώνονται ως εξής:

Μπλε: 00,9 ως 0,36/ κιλοβατώρα
Πράσινο: Από 00,8 λεπτά ως 0,20/ κιλοβατώρα
Κίτρινο: Από 00,8 ως 0,17/ κιλοβατώρα
Οι τιμές λόγω και της ανόδου της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος έχουν ανέβει. Οι εκπτώσεις ανά εταιρεία διαφέρουν και σημασία έχουν κατά περίπτωση και οι καταναλώσεις, που έχει κάποιος. Ενδεικτικό είναι πως υπάρχει εταιρεία, που στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων καταναλωτών παρέχει δώρο τον πρώτο λογαριασμό ρεύματος.

Τα νέα τιμολόγια παίρνουν την ανηφόρα και αυξάνονται κοντά στο 20%
Μέσα στον Ιούλιο 2024 προβλέπονται ξανά αλλαγές στην τιμή του ρεύματος, όπως συμβαίνει κάθε μήνα αλλά αναμένεται πως τα νέα τιμολόγια παίρνουν την ανηφόρα κοντά στο 20% ενώ άλλοι εκτιμούν ότι θα υπερβούν αυτό το όριο.

Υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα κι εκπτώσεις κι από τη ΔΕΗ κι από άλλες εταιρείες ενώ οι καταναλωτές που είναι συνεπείς τυγχάνουν εκπτώσεων. Άλλες εταιρείες κάνουν εκπτώσεις, αναλόγως αν ο καταναλωτής έχει δώσει πάγια εντολή πληρωμής.

Το προηγούμενο διάστημα πιο ελκυστικό ήταν το πράσινο τιμολόγιο, που είναι κυμαινόμενο και προτιμήθηκε από τους καταναλωτές. Όμως, αναμένεται να υπάρξει διαφοροποίηση προς το κίτρινο τιμολόγιο, που είναι επίσης κυμαινόμενο. Πάντως, καθώς οι τιμές των κίτρινων τιμολογίων μερικών εταιρειών δεν ανακοινώνονται τις ίδιες ημερομηνίες με άλλα τιμολόγια, καλό θα είναι και οι καταναλωτές εφόσον θέλουν ν΄ αλλάξουν, να περιμένουν να δουν ποιο χρώμα τιμολόγιο θα κλειδώσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.