Ντέισελμπλουμ: Ζητώ συγγνώμη, δεν έχω πρόθεση να παραιτηθώ

«Ο τρόπος μου είναι ευθύς, αν κάποιοι παρεξηγούνται με αυτό, ζητώ συγγνώμη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν από τις δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα ότι χώρες του νότου σπατάλησαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες. Ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Σε δηλώσεις του, στον απόηχο των αντιδράσεων, ο κ. Ντέισελμπλουμ αναφέρει «λυπάμαι που το σχόλιό μου φάνηκε να διαχωρίζει το Βορρά και το Νότο. Λυπάμαι αν προσβλήθηκαν κάποιοι από τα σχόλια, παίρνω το μάθημά μου».

Τονίζει ότι ο τρόπος έκφρασής του είναι ευθύς και «αν κάποιοι παρεξηγούνται, ζητώ συγγνώμη».

Νωρίτερα, σε διευκρινίσεις είχε προχωρήσει και ο εκπρόσωπός του Μίκαελ Ρέινς.

«Ο κ. Ντέισελμπλουμ δεν αναφέρθηκε σε καμία χώρα και σε καμία ομάδα χωρών κατά τη συνέντευξή του» τόνισε ενδεικτικά.

«Το μήνυμα του προέδρου αφορούσε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και ήταν ότι “η αλληλεγγύη συνοδεύεται από υποχρεώσεις”», έσπευσε να προσθέσει.

Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε ότι «ο κ. Ντέισελμπλουμ υποστήριξε πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένες στους δημοσιονομικούς κανόνες».

Οι δηλώσεις του προέδρου της ευρωομάδας των υπουργών Οικονομικών έχουν εγείρει πλήθος αντιδράσεων, κυρίως μεταξύ των χωρών του Νότου.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος κάλεσε τον Ντέισελμπλουμ να παραιτηθεί άμεσα από την προεδρία του Eurogroup.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.