Ο Πάολο Φιορέττι νέος επικεφαλής του κλιμακίου του ESM

Συνοδευόμενος από τον νέο επικεφαλής της αποστολής των κλιμακίων για την Ελλάδα θα έρθει ο γενικός γραμματέας του ESM Νικολά Τζιαμαριόλι στην Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε ο ESM, πρόκειται για τον Πάολο Φιορέττι ο οποίος ορίστηκε ως ο νέος επικεφαλής της αποστολής, αντικαθιστώντας τον Νικολά Τζιαμαριόλι, ο οποίος κατείχε τη συγκεκριμένη θέση από το 2015. Ευτυχής που ο Πάολο Φιορέττι θα ηγηθεί της ελληνικής ομάδας δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, καθώς όπως τόνισε «με τις γνώσεις του για την περιοχή και τον χρηματοπιστωτικό τομέα αλλά και την εμπειρία του, σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι ιδανικά προετοιμασμένος να αναλάβει αυτό το σημαντικό καθήκον».

Ο Πάολο Φιορέττι εργάζεται στον ESM από το 2012. Είναι αναπληρωτής διευθυντής τραπεζικών εργασιών στον ΕSM, υπεύθυνος για την ανάλυση και την παρακολούθηση του χρηματοπιστωτικού τομέα της ευρωζώνης. Κατείχε το ρόλο του επικεφαλής του κλιμακίου του ESM στην Ιρλανδία ενώ αντίστοιχο ρόλο είχε και για την Κύπρο (στην οποία θα συνεχίσει να είναι προς το παρόν). Πριν από αυτό, εργάστηκε στην Unicredit, Fitch Ratings ως Διευθυντής στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική για την ομάδα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και στο τμήμα παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου Νικολά Τζιαμαριόλι για την αφοσίωσή και την αποφασιστικότητά που έδειξε στο ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο αποδείχθηκε κρίσιμο κατά τις πιο δύσκολες στιγμές της κρίσης., συμβάλλοντας στην επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

«Και θα συνεχίσει να συμβάλλει σημαντικά στη συνεργασία μας με την Ελλάδα στο νέο της ρόλο Γενικού Γραμματέα» δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, θέση την οποία κατέχει από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.