Οι τρεις πληρωμές στην εφορία μέχρι τις 31 Αυγούστου

ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, επιστρεπτέα προκαταβολή

Αντιμέτωποι με τρεις πληρωμές θα βρεθούν οι φορολογούμενοι στο τέλος Αυγούστου μετά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και των φορολογικών δηλώσεων.

Συγκεκριμένα στο τριπλό ραντεβού με την εφορία στις 31/08 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν:

  • Την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ
  • Την δεύτερη δόση των Επιστρεπτέων Προκαταβολών. Αυτό αφορά περίπου 700.000 επιχειρήσεις ενώ για όσες πήραν παράταση έως το τέλος Αυγούστου οι πληρωμές θα είναι δύο
  • Την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος αν έχουν ήδη πληρώσει την πρώτη ή δύο μαζί (πρώτη και δεύτερη) εφόσον υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση μετά την τελευταία προθεσμία που δόθηκε μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Ο λογαριασμός απέναντι στην εφορία περιλαμβάνει, για τους επόμενους μήνες και το περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε τέλη κυκλοφορίας για το 2023 αλλά και τα πάνω από 24 δισ. ευρώ που αναμένονται για ΦΠΑ και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, άμεσους, δηλαδή, και έμμεσους φόρους.

Παράλληλα μέχρι το τέλους του έτους θα μείνει «ανοιχτή» η ειδικού τύπου περαίωση για τις φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας με τους φορολογούμενους να έχουν όφελος με «κούρεμα» έως και 75% και καταβολή οφειλών σε 24 δόσεις εφόσον επιλέξουν να κλείσουν εξωδικαστικά τις υποθέσεις τους.

Αυτό προβλέπει η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του αναπληρωτής υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη για παράταση μέχρι τέλος του 2022 των αιτήσεων στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών.

Η απόφαση αφορά υποθέσεις που εκκρεμούν και δεν έχουν συζητηθεί ενώπιον του ΣτΕ και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων έως τις 29 Ιουλίου προβλέποντας δυνατότητα υποβολής νέας ηλεκτρονικής αίτησης έως τις 30 Δεκεμβρίου και για υποθέσεις για τις οποίες είχε υποβληθεί αίτηση και απορρίφθηκαν από την Επιτροπή για τυπικούς λόγους.

 

πηγή: newsbomb.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.