«Όλοι μαζί θα ρίξουμε τις τιμές» το μήνυμα Θεοδωρικάκου προς την αγορά

Στην ανάγκη για μεγαλύτερη συνεργασία των παραγόντων της αγοράς ώστε να τιθασευτεί ο πληθωρισμός και να αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα αναφέρθηκε ο υπ. Ανάπτυξης κ. Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον πρωθυπουργό σήμερα. Όπως συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη το σύνολο των μέτρων κατά της ακρίβειας θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον ως το τέλος της χρονιάς. Επίσης αναμένεται να ενισχυθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΔΙΜΕΑ με 30 νέα στελέχη από 1ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά τη σύσκεψη ο νέος υπ. Ανάπτυξης αναφέρθηκε στους δύο μεγάλους και κρίσιμους στόχους του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο πρώτος έχει σχέση με την αποκλιμάκωση των τιμών, την πτώση του πληθωρισμού, τη λειτουργιά της αγοράς, την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας κοκ. Ο δεύτερος στόχος αφορά συνολικά την ανάπτυξη της χώρας και κατ’ επέκταση της αύξησης του παραγόμενου πλούτου για τους πολίτες, αλλά και τη συμβολή του υπουργείου προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας που θα προτάσσει τη μεταποίηση και την παραγωγή.

Σε ο,τι αφορά το πρώτο σκέλος ο υπουργός σημείωσε πως τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα λάβουν παράταση για ακόμα έξι μήνες, προτάσσοντας όμως και τη συνευθύνη των παραγόντων της αγοράς αναφορικά με την ανάγκη υποχώρησης των τιμών. «Όλοι μαζί, αγορά και Πολιτεία, πρέπει να δουλέψουμε για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού», ήταν σύμφωνα με πληροφορίες το μήνυμα του νέου υπουργού. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται το επόμενο διάστημα να έχει συναντήσεις με όλους τους φορείς της αγοράς καθώς και να ενισχύσει τη ΔΙΜΕΑ με 30 νέα στελέχη απ’ τον ερχόμενο μήνα κιόλας.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.