Ομόλογα: Στο στόχαστρο η περιφέρεια

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκονται σήμερα τα ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.

Η απόδοση του ελληνικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας κινείται αυτή τη στιγμή στο 4,23%, έχοντας νωρίτερα ανέλθει έως και το 4,24% σύμφωνα με στοιχεία του Reuters. Το spread έναντι των γερμανικών υπερβαίνει τις 366 μονάδες, καθώς τα Bunds αναδεικνύονται αυτό το διάστημα σε ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

Ισχυρές είναι οι πιέσεις και στα ιταλικά ομόλογα στον απόηχο των δηλώσεων του Ματέο Σαλβίνι για το ευρώ. Ο ηγέτης της Λέγκας, αν και είπε ότι δεν σχεδιάζει να βγάλει μονομερώς την Ιταλία από την Ευρωζώνη, υπογράμμισε ότι το ευρώ δεν είναι μη αναστρέψιμο πυροδοτώντας νέα αναταραχή στις αγορές. Η απόδοση του ιταλικού ομολόγου ανήλθε στο 2,02% και το spead έναντιτ ου γερμανικού διευρύνθηκε στις 144 μονάδες βάσης, αυξημένο κατά 23 μονάδες σε σχέση με πριν από ένα μήνα.

Αν και σήμερα παρουσιάζουν ελαφρά άνοδο οι αποδόσεις ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων, οι πιέσεις στα ιταλικά είναι εντονότερες, με αποτέλεσμα το spreαd τους να διευρύνεται. Η διαφορα΄ανάμεσα στην απόδοση ιταλικών και ισπανικών έχει υπερβεί τις 60 μονάδες βάσης, ενώ έναντι των πορτογαλικών είναι στις 21 μονάδες βάσης, τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων.

Στον αντίποδα η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομόλογου υποχώρησε σήμερα στο 0,573%, τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Ισπανία άντλησε 4,953 δισ. ευρώ από την πώληση ομολόγων μεγάλης διάρκειας, με τη ζήτηση να είναι κατώτερη των προσδοκιών, ενώ η Γαλλία άντλησε 7,5 δισ. ευρώ, χάρη σε ισχυρή ζήτηση από την αγορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.