OOΣΑ: Η απόφαση για Brexit δεν έχει επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η απόφαση για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. δεν έχει επηρεάσει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), στο πλαίσιο της μηνιαίας έκθεσής του.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε ο ΟΟΣΑ, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος επηρέασε στο ελάχιστο τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Άλλωστε, όπως διαπιστώνει, η μεταβλητότητα στα μακροοικονομικά μεγέθη, τις εβδομάδες που ακολούθησαν το δημοψήφισμα, φαίνεται πως έχει περιοριστεί σημαντικά.

«Οι προοπτικές για τις μεγαλύτερες οικονομίες έχουν βελτιωθεί, ενώ οι ανησυχίες για μία επικείμενη επιβράδυνση έχουν μερικώς αρθεί» τονίζει ενδεικτικά, ο Οργανισμός.

Ως αποτέλεσμα, ο σύνθετος δείκτης του ΟΟΣΑ για τις 34 χώρες – μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος στις 99,7 μονάδες τον Ιούλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.