ΟΤΕ: Συνάντηση εργαζομένων-διοίκησης για τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου

Συνεδρίασε σήμερα η διαπραγματευτική επιτροπή της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ), που συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης κι ενημερώθηκε για την έναρξη των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου Α και Β, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, 15 Μαρτίου, έως και 30 Απριλίου 2019.

Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της να αποφασίσουν με ψυχραιμία και να μη λάβουν καμία απόφαση υπό καθεστώς πίεσης ή εκφοβισμού. Σε περίπτωση, πάντως, που βρεθούν σε τέτοια θέση, τους ζητεί να την ενημερώσουν άμεσα.

Σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, η διοίκηση του Οργανισμού τής ανακοίνωσε την απόφασή της να τεθεί εκτός Ομίλου ΟΤΕ το έργο της φυσικής ασφάλειας. «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις όποιες μεθοδεύσεις οδηγούν εργαζόμενους έξω από τον ΟΤΕ. Είμαστε σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με το προσωπικό της φύλαξης και θέση μας διαχρονικά είναι πως κανείς εργαζόμενος δεν πρόκειται να απολυθεί και πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις που θα διασφαλίζουν την εργασία τους σε μία κερδοφόρα εταιρεία που στο μεγαλύτερο μέρος έχουν συμβάλλει οι εργαζόμενοι» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν τα όργανα της ΟΜΕ-ΟΤΕ προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση της, «πάντα λαμβάνοντας υπόψη τα εργασιακά δικαιώματα και την αγωνία των συναδέλφων, ώστε αργότερα το μεσημέρι, που θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τη διοίκηση, να αντιπροσωπεύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συναδέλφους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.