Χαμήλωσε τις προσδοκίες για δάνειο στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, με στόχο την ενίσχυση της αγοράς εργασίας και την ανάπτυξη στη χώρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ δήλωσε πως δεν υπάρχει σχετική απόφαση και πως ένα τέτοιο θέμα θα προκαλούσε ζωηρή συζήτηση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Όπως επισημαίνεται στο άρθρο της Telegraph, η Ελλάδα πληρώνει από το 2012 την Παγκόσμια Τράπεζα για παροχή συμβουλών σε θέματα όπως η ανεργία στους νέους, τα δημόσια οικονομικά και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Από το Λονδίνο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας χαρακτήρισε πρόωρη την εμπλοκή σε μια δανειοδότηση προς την Ελλάδα ενώ οι συζητήσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν ξεκαθαρίσει η χρηματοδότηση της Αθήνας από τους ευρωπαίους πιστωτές για τις δόσεις του καλοκαιριού.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ένα δάνειο στην Ελλάδα θα ήταν «ένα διαφορετικό βήμα για εμάς» και συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τη στήριξη των μελών του ΔΣ όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ αλλά και η Ζιμπάμπουε.































