Παπαθανάσης: Ανά εβδομάδα το άνοιγμα των καταστημάτων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχει η εικόνα για τον χρόνο άρσης της καραντίνας στην αγορά, η οποία θα προχωρήσει ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ οι ανακοινώσεις από το υπουργείο θα γίνουν 4 μέρες πριν την επανεκκίνηση της λειτουργίας των καταστημάτων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο έχει έτοιμο σχέδιο, πολυπαραμετρικό, για την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων ενώ η πυκνότητα και ο χρόνος που θα ανοίγουν θα εξαρτηθεί από το επιδημικό φορτίο και τις εισηγήσεις των ειδικών: “η επανεκκίνηση θα είναι σταδιακή ,θα γίνεται ανά εβδομάδα όπως είχε γίνει και τον Μάϊο”.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιδότησης για θερμάστρες ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι αναμένεται η έγκριση από την ΕΕ ενώ σε αυτό θα ενταχθούν και όσοι έχουν ήδη αγοράσει τις θερμάστρες. Πρόκειται για επιδότηση ύψους 100 ευρώ ανά 15 τμ.

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε πως με το σχέδιο νόμου το οποίο ψηφίστηκε την Τρίτη θα υπάρχει έλεγχος από το υπουργείο στις on line πλατφόρμες ώστε να μην μπορούν να αλλάζουν τους κανονισμούς ενώ οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν καταγγελίες στο 1520 οι οποίες θα ελέγχονται από αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, ενώ με πρόσφατη τροπολογία που πέρασε περιορίζονται τα κρούσματα αισχροκέρδειας με έλεγχο των τιμολογίων των σούπερ μάρκετ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.