Πετράκης : Θα χαθούν 150.000 θέσεις εργασίας

Τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία σχολιάζει στο CNN Greece, o καθηγητής οικονομικών επιστημών του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Πετράκης, ο οποίος προβλέπει πως θα χαθούν 150.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών οι προβλέψεις της Κομισιόν για ύφεση 9% φέτος και ανάκαμψη 6% το 2021 βασίζονται στα σημερινά δεδομένα και είναι πολύ πιθανό εάν υπάρχει ταχύτερη ανάκαμψη κάποιων κλάδων όπως η μεταποίηση, η επιβράδυνση να είναι μικρότερη και το rebound της οικονομίας ισχυρότερο.

Ο κ. Πετράκης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις οικονομικές προοπτικές, τονίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Η οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο θα αυξήσει τα δημόσια χρέη, τονίζει ο καθηγητής Οικονομικών και αυτό είναι το πιο σοβαρό θέμα.

Αναφορικά με τη δημιουργία bad bank για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων ο κ. Πετράκης επεσήμανε πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία και σημείωσε πως έχει αρχίσει να ωριμάζει το πρόγραμμα τιτλοποίησης «Ηρακλής».

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.