Πηγές ΥΠΟΙΚ: Παραμένει ο στόχος για συνολική συμφωνία τον Ιούνιο

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει να επιτύχει μία συνολική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει το χρέος και την επόμενη ημέρα, Στη Σύνοδο του Ιουνίου. «Σταθερός προσανατολισμός όλων είναι η 21η Ιουνίου για τη συμφωνία σε 4η αξιολόγηση, χρέος, μέθοδο εξόδου και ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Το σχόλιο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε με αφορμή δημοσιεύματα, που επικαλούνται Ευρωπαίους αξιωματούχους, ότι είναι πιο ρεαλιστικό να υπάρξει συμφωνία- πακέτο στο Eurogroup του Ιουλίου.

Όπως γράφει σήμερα η «Ν» το γερό χαρτί του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, είναι πλέον η υπεαραπόδοση των φόρων.

Οι δανειστές φαίνεται να υποεκτιμούσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα την απόδοση των φοροεισπρακτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, ειδικά των ρυθμίσεων που έγιναν για την εμφάνιση «κρυφών εισοδημάτων» ή για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μέσα στους δύο πρώτους μήνες του έτους έχει σχηματιστεί «μαξιλάρι» 334 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.