Πιτσιόρλας: Εντός της εβδομάδας νέος διαγωνισμός για τη Rosco

Εντός της εβδομάδας θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για τη Rosco ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Στέργιος Πιτσιόρλας. Ο ίδιος ανέφερε ότι αύριο, Τετάρτη, θα υπογραφεί η νέα τροποποιημένη σύμβαση για το Ελληνικό. Εμφανίστηκε, δε, αισιόδοξος ότι ο στόχος των 2 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις εντός του 2016 θα επιτευχθεί.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, στην υπογραφή της νέας τροποποιημένης σύμβασης για το Ελληνικό, αναμένεται να προχωρήσει αύριο το ΤΑΙΠΕΔ με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το project των 8 δισεκατομμυρίων.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την Rosco.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις για την παράταση της σύμβασης διαχείρισης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος με το καναδικό fund PSP, αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ΟΛΘ, με το Ταμείο να αναμένει προσφορές για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου εντός του Οκτωβρίου.

Ο κ. Πιτσιόρλας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο στόχος για την συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 2 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εντός του 2016 θα επιτευχθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.