Πολίτες για τα μέτρα κατά της ακρίβειας – «Στο τέλος θα λέμε ευχαριστώ που χρωστάμε λίγα»

φωτο αρχείου
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Επιφυλακτικοί απέναντι στα νέα μέτρα για την ακρίβεια που ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης εμφανίζονται οι πολίτες που μίλησαν στο Newsbomb.gr εκφράζοντας τα παράπονά τους για τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις που έχουν κάνει τα εισοδήματα τους να «εξαφανίζονται» με ταχείς ρυθμούς και πριν βγει ο μήνας.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, δεν γίνεται να κρατηθούν οι τιμές χαμηλά. Αν δεν δω στην τσέπη μου τα μέτρα δεν μπορώ να κρίνω. Κανείς δεν ξέρει το μέλλον. Η κυβέρνηση να προσέξει τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ένας παραγωγός σε λαϊκή αγορά.

«Ανάλογα με την παγκόσμια κατάσταση να πούμε και μη χειρότερα. Έχουν ακριβύνει τα πράγματα. Δεν μας καίει τόσο το πετρέλαιο. Τα τυριά και τα κρέατα είναι το πρόβλημα» πρόσθεσε από την πλευρά του ένας συνταξιούχος.

«Η ακρίβεια δεν συγκρατιέται, έχει πάει στο κόκκινο. Το πετρέλαιο, το πλαστικό το χαρτί. Όλα έχουν πάει 4-5 φορές επάνω. Αντέχουμε μέχρι να μας φουντάρουν. Οι υποχρεώσεις μας έχουν αυξηθεί επί 10 δεν βγαίνουμε με τίποτα. Στο τέλος θα λέμε ευχαριστώ που χρωστάμε λίγα και δεν μας βάζετε φυλακή» συμπλήρωσε ένας άλλος παραγωγός.

Ο ίδιος, μάλιστα, κάλεσε τους πολιτικούς «να μην καταστρέφουν τον αγροτικό τομέα γιατί από αυτό και τον τουρισμό ζούσε η χώρα. Αυτά που κάνουν είναι γελοία. Για να οργώσεις ένα χωράφι, όχι να το σπείρεις, να βάλεις λιπάσματα, θες 500 ευρώ. Πώς θα γεμίσεις όταν υπάρχει κόσμος που σου λέει δώσε μου μια ντομάτα».

Τις δυσκολίες της καθημερινότητας επιβεβαίωσε, δε, μια κυρία η οποία αγόρασε μισό κιλό γαύρο για να ταΐσει πέντε άτομα της οικογένειάς της. «Αγοράζω μισό κιλό γαύρο για πέντε άτομα. Για κάνε μια βόλτα να δεις τι γίνεται; Δεν τα βγάζουμε πέρα. Οι συνταξιούχοι έχουν να πάρουν πάνω από 10 χρόνια. Άσε μη σου πω καμία κουβέντα για τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά εμφανώς οργισμένη η γυναίκα αυτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.