«Πονοκέφαλος» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση

Συζήτηση αναφορικά με το νέο επίδομα θέρμανσης που θα δώσει η κυβέρνηση στους πολίτες της χώρας, αναπτύχθηκε στο πολιτικό τραπέζι της εκπομπής «Mega Σαββατοκύριακο».

Ερωτώμενη αρχικά η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή δήλωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί και εξαντλεί ό,τι υπάρχει από δημοσιονομικό χώρο προκειμένου να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σημείωσε πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ήδη πριν από τον πόλεμο ενίσχυσε τα εισοδήματα των πολιτών της.

«Δεν μπορούμε να αμφισβητούμε πως διεθνή ινστιτούτα με κύρος δηλώνουν εγγράφως ότι η χώρα μας, είναι η δεύτερη χώρα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει σε σχέση με τον προϋπολογισμό της τόσα πολλά χρήματα προκειμένου να υποστηρίξει όλους τους πολίτες» συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης ανέφερε πως από πέρυσι «βλέποντας την ενεργειακή κρίση που ξεσπούσε, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση ποτέ δεν το υλοποίησαν και ένας μέρος της ακρίβειας που βιώνουμε σήμερα έχει να κάνει με τα μεταφορικά».

«Τεσσεράμισι χρόνια δεχθήκαμε άπειρες επιθέσεις για τα επιδόματα που δώσαμε, το ΚΕΑ, το Κοινωνικό Μέρισμα κάθε Δεκέμβρη και ο κ. Μητσοτάκης μας έλεγε προεκλογικά ότι οι έλληνες δεν θέλουν ζήσουν με επιδόματα. Τώρα το μόνο που ακούμε είναι επιδόματα» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

«Η αύξηση των φόρων καταδεικνύει και την αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος της χώρας που είναι απότοκος του εισαγόμενου πληθωρισμού» απάντησε η βουλευτής της ΝΔ.

Τόνισε πως υπάρχει διαφορά στην πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που εφήρμοσε την περίοδο 2015-2019, «γιατί εσείς (ΣΥΡΙΖΑ) δίνατε επιδόματα, φοροεισβάλλοντας στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης και των πιο αδυνάμων».

Και συνέχισε επισημαίνοντας πως η ΝΔ δίνει τώρα υποστηριστικά επιδόματα σε μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, και παράλληλα η κυβέρνηση έχει μειώσει 68 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Η κ. Δημαδάμα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε πως τα επιδόματα δεν επαρκούν και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν περνά σε αναδιανομή των «υπερκερδών, σε πλαφόν στη λιανική».

«Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, φορολογικά κίνητρα» συμπλήρωσε η κ. Δημαδάμα.




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.