Πώς να ρυθμίσετε το κλιματιστικό σας κατά τη διάρκεια του καύσωνα για να αποφύγετε υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος

Ένα κλιματιστικό μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο κατά τη διάρκεια καύσωνα, όταν οι θερμοκρασίες εκτοξεύονται στους 40 βαθμούς Κελσίου και άνω. Ωστόσο, με αυτές τις ακραίες θερμοκρασίες έρχεται μια αύξηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αυξάνεται η χρήση του κλιματισμού.

Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο OPEN, συμβουλεύει ότι τα κλιματιστικά πρέπει να ρυθμίζονται σε θερμοκρασία όχι περισσότερο από 10 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία. Αυτό είναι το βασικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, ρυθμίζουν τα κλιματιστικά τους σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές που δικαιολογούν οι εξωτερικές συνθήκες. Για παράδειγμα, αν ένα παλιό κλιματιστικό 9.000 BTU λειτουργεί για 12 ώρες την ημέρα, το μηνιαίο κόστος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 64,5 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, ένα νεότερο μοντέλο, όπως ένα κλιματιστικό inverter, μειώνει αυτό το κόστος στα 37,5 ευρώ.

Ακολουθώντας αυτή την οδηγία και συντηρώντας σωστά το κλιματιστικό σας, μπορείτε να παραμείνετε δροσεροί τις πιο ζεστές ημέρες χωρίς να έρθει φουσκωμένος ο λογαριασμός.




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.