Πρέσβης Ισραήλ: Μαζί για επιτάχυνση των επενδύσεών μας στην Ελλάδα

Mε την πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Irit Ben-Abba Vitale, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα, και του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη.

Ο υπουργός μίλησε για «μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, στο πλαίσιο των συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών, έτσι ώστε να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας και να τους κάνουμε πιο στενούς στο μέλλον. Θέλω να την ευχαριστήσω επειδή η συνάντηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς».

Από την πλευρά της η πρέσβης του Ισραήλ ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιάδη «για την ενεργητικότητα και την αποτελεσματικότητά του στη σημερινή συνάντηση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι δύο χώρες μαζί, με πρώτο και κυριότερο την επιτάχυνση των ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα, κάτι το οποίο είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για εμάς. Το δεύτερο σημαντικό είναι η συνέχιση της δουλειάς που γίνεται όσον αφορά στο οικοσύστημα και ο συνδυασμός της καινοτομίας οικοσυστημάτων των δύο χωρών. Εύχομαι σε αυτή την κυβέρνηση τα καλύτερα και πολλές επιτυχίες» είπε η Irit Ben-Abba Vitale.

Από την πλευρά του, ο Χρ. Δήμας τόνισε ότι «η περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ είναι προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Ειδικότερα στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, έχουμε πολλά να κερδίσουμε και οι δύο χώρες, και για τον λόγο αυτόν είναι πολύ σημαντικό να συντονίσουμε τις δράσεις μας έτσι ώστε να έχουμε περισσότερες συμφωνίες και συνεργασίες στους τομείς αυτούς».

Με τη σειρά του, ο κ. Φραγκογιάννης είπε ότι «ήταν ιδιαίτερα σημαντική η συνάντηση με την πρέσβη του Ισραήλ σήμερα και προσδοκούμε να επεκτείνουμε περισσότερο τη σχέση μας όσον αφορά στις προσπάθειές μας για εξωστρέφεια του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών και την προσέγγιση τους μέσω των διεθνών προσπαθειών μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.