Πρόστιμο στη ΝΕΟΣΕΤ από την Επ. Ανταγωνισμού

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Πρόστιμο, συνολικού ύψους 88.814 ευρώ, επέβαλε στη ΝΕΟΣΕΤ η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σχετικά με παραβάσεις της εταιρείας κατά το διάστημα 2000 – 2013.
Συγκεκριμένα, αφορούσαν το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) του δικτύου καταστημάτων ΝΕΟΣΕΤ ΚΟΥΖΙΝΑ, καθώς κατόπιν καταγγελίας συγκεκριμένης εταιρείας, προέκυψαν στοιχεία για κάθετους περιορισμούς του ανταγωνισμού.
Πρόκειται ειδικότερα, για τον καθορισμό τιμών μεταπώλησης και τον περιορισμό αμοιβαίων προμηθειών μεταξύ των δικαιοδόχων, ιδίως μέσω ρήτρας αποκλειστικής προμήθειας και επιτρεπτού μόνο λιανικών πωλήσεων, και περιορισμού των ενεργητικών πωλήσεων σε τελικούς χρήστες από τα μέλη του δικτύου επιλεκτικής διανομής της NEOSET.
Για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου ελήφθη υπόψη η κρίση στον κλάδο, η πτώχευση της εταιρείας και η αυτόβουλη τροποποίηση των συμβάσεων, πριν την επέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.