Πρώτη σύσκεψη για το Ταμείο Ανάκαμψης

Συγκλήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπό την προεδρία του υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη, η πρώτη σύσκεψη για την προετοιμασία των προτάσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Συμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), Δημήτρης Σκάλκος, ο γ.γ. Βιομηχανίας, Γιάννης Κυριακού, ο γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, ο γ.γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, Θανάσης Κυριαζής, η πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Νίκος Βέττας, κι ο πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως η πρώτη εσωτερική σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του υπουργείου, τον γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ και τον πρόεδρο του ΚΕΠΕ συγκλήθηκε «ώστε να είμαστε έτοιμοι και να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα για να καταθέσουμε την πρότασή μας στην εκτελεστική επιτροπή του Ταμείου Covid-19 και η Ελλάδα να μπορεί να αξιοποιήσει με μεγάλη ταχύτητα και αξιοπιστία τη μεγάλη ιστορική ευκαιρία που έχει μπροστά της».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, επισήμανε πως στόχος είναι «να είμαστε εντός χρόνου και κυρίως να πετύχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα να κερδίσει έδαφος και να πετύχει τους στόχους της».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.