Σαντορινιός: Σε κίνδυνο ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά

Να διατηρηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που φιλοξενούν πρόσφυγες, ζητά με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός και κατηγορεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη ότι «βάζει σε κίνδυνο το μέτρο».

Συγκεκριμένα ο κ. Σαντορινιός αναφέρει: «Ο κ. Μηταράκης με μια δήλωση που δεν αντιστοιχεί στον πραγματικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, μόνο και μόνο για να στηρίξει τις ανερμάτιστες πολιτικές της Κυβέρνησης, δηλώνει ότι πρέπει να τεθεί σε αμφισβήτηση ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ».

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι τα νησιά σήμερα έχουν πάνω από 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το καλοκαίρι του 2019 ο πληθυσμός τους ανερχόταν σε 17.000. «Του υπενθυμίζουμε, ότι ο ίδιος και οι βουλευτές της ΝΔ εξελέγησαν στα νησιά με την υπόσχεση της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και τώρα αμφισβητούν ακόμη και αυτή την αναγκαιότητα», υπογράμμισε ο κ. Σαντορινιός, ζητώντας παράλληλα την κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τα νησιά και να διατηρήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.