Σε χαμηλό εξαμήνου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2017 υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από τις μαζικές ρευστοποιήσεις σε Αμερική και Ασία, λόγω των έντονων ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.

Τη Δευτέρα, η Wall Street κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 2011. Ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 σημείωσε «βουτιά» 4,1% χθες, ενώ ο δείκτης Dow παρουσίασε απώλειες 4,6%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τον Αύγουστο του 2011.

«Από το προηγούμενο φθινόπωρο οι επενδυτές στοιχημάτιζαν σε μια ιδανική οικονομία, μια σταθερή οικονομική ανάπτυξη, βελτίωση των εταιρικών κερδών και σταθερό πληθωρισμό. Ωστόσο, φαίνεται πως η τάση έχει αλλάξει», σχολίασε ο Norihiro Fujito, ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.

Το ευρώ υποχωρούσε στα 1,2371 δολάρια, όχι πολύ μακριά από το χαμηλό 1,2335 της προηγούμενης εβδομάδας, κάνοντας μια παύση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω διόρθωση, μετά και το ράλι στο υψηλό τριετίας που κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.