ΣΕΒ: Ώριμες οι συνθήκες για εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων

Αναγκαία θεωρεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Ελλάδα και την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, επικαλούμενος την περιοριστική δημοσιονομική πολιτική των επόμενων ετών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο δελτίο του Οργανισμού, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, κάτω από τον περιορισμό της παραγωγής σταθερών πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να μην εμποδίζεται η άσκηση ιδιωτικής οικονομικής δραστηριότητας μέσω υπερφορολόγησης.

Ως εκ τούτου, κατά τον ΣΕΒ, απαιτούνται δύο συμπληρωματικές μεταξύ τους δράσεις:
Πρώτον, η εκπόνηση ενός προγράμματος μεγάλων έργων υποδομών προς αναζήτηση επενδυτών και ιδιωτικής χρηματοδότησης

Δεύτερον, η καλύτερη συστοίχιση της δημόσιας διοίκησης με την ιδιωτική οικονομία, διευκολύνοντας αδειοδοτικά και χωροταξικά τις ιδιωτικές επενδύσεις, αίροντας γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια, μειώνοντας το μη μισθολογικό, το ενεργειακό και το χρηματοδοτικό κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Συνεχίζοντας, ο ΣΕΒ καθιστά σαφές ότι «για να ξεφύγουμε από την στασιμότητα, χρειάζονται περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις και εξαγωγές, το ανθρώπινο δυναμικό αιχμής να μην εγκαταλείπει τη χώρα, το κράτος να γίνει αποτελεσματικό και παραγωγικό, να σχεδιαστούν δράσεις για την ανάπτυξη των κλάδων της οικονομίας με δυνητικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, να διευκολυνθεί η μετάβαση της παραγωγικής βάσης στην 4η βιομηχανική επανάσταση, να επιταχυνθεί το φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων κ.α.».

«Μόνο έτσι, μπορεί η χώρα να επανέλθει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που μπορούν να αλλάξουν καθοριστικά τη δυναμική επίτευξης της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του χρέους» σπεύδει να προσθέσει, καταλήγοντας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.