Σολτς: Με καλές συνομιλίες, για νέα σχέση

Σε καλό κλίμα με στόχο μία «νέα σχέση» η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του στο Βερολίνο, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο Twitter.

«Με καλές συνομιλίες προς μια νέα ισχυρή σχέση – Ο ομοσπονδιακός Υπ. Οικονομικών Olaf Scholz συναντά τον έλληνα Υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Βερολίνο», αναφέρει το tweet, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφία της συνάντησης.

Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ήταν μία συνάντηση γνωριμίας, κατά την οποία επρόκειτο να εξεταστούν ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής. Εν όψει βεβαίως του κρίσιμου του Eurogroup της 27ης Απριλίου, αλλά και της εκπνοής του προγράμματος τον Αύγουστο εκτιμάται ότι συζητήθηκε η προοπτική ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά και το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή εποχή. Πληροφορίες του γερμανικού Τύπου, εν τω μεταξύ, ανέφεραν ότι οι πιστωτές εξέφρασαν ανησυχίες για το ελληνικό σχέδιο.

Ο νέος Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει επισημάνει ότι δεν είναι σωστό να υπαγορεύει η Γερμανία την οικονομική πολιτική των άλλων κρατών, ενώ έχει αναγνωρίσει την πρόοδο, που έχει σημειώσει η χώρα. Παρόλα αυτά όλοι επισημαίνουν ότι δεν προβλέπεται ουσιαστική αλλαγή στάσης του Βερολίνου απέναντι στην Αθήνα. Ο Σοσιαλδημοκράτης Σολτς καλείται εξάλλου να ισορροπήσει ανάμεσα στις θέσεις του κόμματός του και της σκληρής στάσης στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών και όπως σχολιάζουν αναλυτές στο γερμανικό Τύπο, δραστικές λύσεις θα είναι πιο δύσκολο να τις περάσει στη Βουλή από ό,τι ο «σκληρός» προκάτοχός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.