Στ. Πιτσιόρλας: Μέσα στο 2018 θα δούμε μπουλντόζες στο Ελληνικό

Εντός του 2018 «θα δούμε μπουλντόζες στο Ελληνικό» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

Όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας μιλώντας στον ΣΚΑΪ μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει εκδοθεί και το σχετικό προεδρικό διάταγμα που απομένει, ενώ θα έχει προκηρυχτεί και ο διαγωνισμός για το καζίνο.

Για το θέμα των αρχαιοτήτων είπε ότι η ύπαρξη τους είναι πλεονέκτημα για τη χώρα, και πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις θα πρέπει να γίνονται με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση της χώρας.

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας στην Αθήνα ανέφερε ότι η επίσκεψή του έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε. Επισήμανε παράλληλα ότι είναι σημαντικό πως ο Γάλλος πρόεδρος τάσσεται εναντίον του Grexit με σαφήνεια και πως αναγνωρίζει ότι υπάρχουν θετικά βήματα στη χώρα.

Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει μπει στο κάδρο των διεθνών επενδύσεων, όπως φαίνεται από την επίσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού, την επικείμενη επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού και την κινεζική παρουσία στη ΔΕΘ.

«Οι εισροές σε άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί το α’ εξάμηνο του 2017» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως διαπιστώνεται μεγάλο ενδιαφέρον και στον τουρισμό, με εξαγορές και κατασκευές ξενοδοχειακών μονάδων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.