Σταμπουλίδης : Να λειτουργήσει το λιανεμπόριο – Είχε μηδενική παραβατικότητα

Για την ανάγκη επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως είπε, «είναι ζητούμενο να βρούμε σιγά- σιγά τον υγειονομικό χώρο που θα μας επιτρέψει να επανεκκινήσουμε την οικονομία και κυρίως το λιανεμπόριο, το οποίο είναι ίσως από τους πιο δυνατούς πυλώνες στήριξης των δημόσιων εσόδων και την εξυπηρέτηση που προκαλεί στις καταναλωτικές ανάγκες».

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είπε πως «ήδη κάνουμε το πρώτο βήμα με τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Να κυλήσει μία εβδομάδα ίσως και δύο με την κινητικότητα που θα προκληθεί από σήμερα σε αυτούς τους κλάδους, να δούμε και τη συμπεριφορά των καταναλωτών και εφόσον μπούμε σε μία πτωτική τάση της επιδημίας, να μπορέσουμε σιγά- σιγά να ανοίξουμε και το λιανεμπόριο. Το λιανεμπόριο, ως πρακτικές και ως προς τον τρόπο λειτουργίας που εφαρμόστηκε την προηγούμενη περίοδο, δεν έδειξε μεγάλη παραβατικότητα, ίσως μηδενική σε σχέση με αυτά που βλέπουμε σε άλλους χώρους. Γι’ αυτό και επιμένουμε ότι πρέπει να το δούμε στην κουβέντα που γίνεται με την επιτροπή».

Όπως είπε, μίλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, «έχουμε έτοιμο να εφαρμόσουμε το μέτρο του χρονικού περιορισμού για το λιανεμπόριο με την ειδική οδηγία του νέου πενταψήφιου αριθμού. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επανεκκινήσει η οικονομία».

Τέλος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει δικαιολογία όταν έχουμε μία δέσμη μέτρων όπου η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας προσπαθεί να προφυλαχθεί γιατί πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βγούμε από αυτήν την κατάσταση, κάποιοι να το αγνοούν γιατί δεν αντέχουν άλλο. Καθημερινά ξεπερνάμε τους 70.000 ελέγχους, τα σούπερ μάρκετ είναι μέρος του ελεγκτικού πεδίου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.