Στασιμότητα σε ομόλογα και spreads

Μικρές μεταβολές παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, δίνοντας συνέχεια στο στατικό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (12.38), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 0,4 μονάδα βάσης στο 5,538%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 1,8 μονάδες βάσης στο 3,185%.

Την ίδια ώρα, οριακές διακυμάνσεις καταγράφονται και στα 10ετή spreads, τα οποία διολισθαίνουν κατά 0,4 μονάδα βάσης στις 521,2 μονάδες βάσης.

Η αδυναμία των ελληνικών ομολόγων να κεφαλαιοποιήσουν την ευρύτερη βελτίωση γύρω από τις προοπτικές της οικονομίας, φέρεται να σχετίζεται με το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης.

Οι επενδυτές, άλλωστε, εκτιμάται ότι αναμένουν την ένταξη της Ελλάδας στο QE της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στα κρατικά ομόλογα.

Στο μεταξύ, στην ευρω-περιφέρεια, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας διατηρείται σταθερή, της Ισπανίας μειώνεται κατά 2,4 μ.β., της Γαλλίας υποχωρεί κατά 4,0 μ.β. και της Ιταλίας αυξάνεται κατά 0,5 μ.β.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.