Σταθερό το ευρώ

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσιάζει αυτή την ώρα η αγορά συναλλάγματος, με το ευρώ να κινείται κοντά στο 1,2290 έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Νωρίτερα, ωστόσο, η ισοτιμία είχε υποχωρήσει στα 1,2260 δολάρια ανά ευρώ, τα χαμηλότερα επίπεδα για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα από τις 12 Φεβρουαρίου.

Ο Δείκτης Δολαρίου από την άλλη, ο οποίος υπολογίζει, την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι μίας δέσμης με τους έξι κορυφαίους ανταγωνιστές του, σκαρφάλωσε έως και τις 90,235 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 13 Φεβρουαρίου. Καταγράφει κέρδη κέρδη της τάξης του 2% από τις αρχές της εβδομάδες.

Εάν η τάση αυτή διατηρηθεί για το δολάριο αύριο, το νόμισμα θα εμφανίσει εβδομαδιαία ανατίμηση για πρώτη φορά από τις αρχές του 2018.

Ώθηση έχουν δώσει τα πρακτικά της FED, τα οποία δίνουν σήμα για αύξηση των επιτοκίων το Μάρτιο και ακόμη δύο αυξήσεις μέσα στο έτος. Μένει να φανεί, ωστόσο, ποιες κεντρικές τράπεζες θα ακολουθήσουν τα βήματα της αμερικανικής. Πιο κοντά φαίνεται να βρίσκεται η Τράπεζα της Αγγλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.