Στην «Εργάνη» και οι ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας για τα 800 ευρώ

Εδώ και περίπου δέκα ημέρες υπάρχει στο σύστημα «Εργάνη» φόρμα υποβολής, η οποία είναι εμπλουτισμένη με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) δευτερογενούς δραστηριότητας. Όσοι ανήκουν στους εν λόγω ΚΑΔ δικαιούνται της αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Ωστόσο, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί που έχουν ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας είναι πως η ειδική φόρμα στην «Εργάνη», αφορά μόνο στις δραστηριότητες εκείνες που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα, τα οποία δηλώθηκαν στο Ε3 της φορολογικής δήλωσης για το 2018.

Τα στοιχεία δείχνουν πως, με εξαίρεση τη βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, κάθε είδους και μορφής, αντιμετωπίζουν κάθετη πτώση του τζίρου.

Το αποτέλεσμα είναι πως υπάρχει όχι αμελητέος αριθμός επιχειρήσεων που η κύρια δραστηριότητά τους αποκλείεται των κυβερνητικών μέτρων στήριξης και οι δευτερεύουσες, δεν μπορούν να λάβουν τις κρατικές πρόνοιες λόγω αναστολής της λειτουργίας τους, ενώ εντάσσονται στην κατηγορία των πληττόμενων.

Η κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει πως εξετάζει το θέμα για να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης και στους υπόλοιπους ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας που πλήττονται από την κρίση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.