Στο απόσπασμα 900.000 κύριες συντάξεις

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στη λαιμητόμο των περικοπών μπαίνουν το 2019 περίπου 900.000 καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις που εμφανίζουν αρνητική προσωπική διαφορά.

Στις περικοπές των κύριων συντάξεων θα μπει κόφτης (πιθανόν 22%) τον οποίο έχουν αποδεχθεί οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, σύμφωνα με Τα Νέα. Ωστόσο το ΔΝΤ δεν έχει δώσει ακόμα το πράσινο φως για τη θέσπιση ανώτατου πλαφόν.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, στις μειώσεις δεν θα εμπλακούν οι επικουρικές συντάξεις και το 1% του ΑΕΠ περικοπές (1,8 δισ. ευρώ) θα προκύψει από τις κύριες και συγκεκριμένα από τη μείωση ή και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε 900.000 συνταξιούχους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει προτείνει στους θεσμούς να υπάρξει ένα «ταβάνι προστασίας» από τις περικοπές αυτές σε εκείνους που θα τις υποστούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.