Στόλτενμπεργκ: Η Ανατ. Μεσόγειος ανησυχεί το ΝΑΤΟ

Η κατάσταση στο Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η προμήθεια των S-400 από τη Ρωσία αποτελούν δύο παράγοντες που προκαλούν την ανησυχία του ΝΑΤΟ, ανέφερε ο ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι η Συμμαχία ανησυχεί για την ένταση και την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εξηγώντας πως αυτές οι συνθήκες αποτελούν κίνδυνο για την περιοχή. Γι’ αυτό και το ΝΑΤΟ προχώρησε στην κατάρτιση του μηχανισμού απεμπλοκής με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης.

«Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο ενός περιστατικού ή ενός ατυχήματος και, αν συμβούν, να φροντίσουμε να μην ξεφύγουν εκτός ελέγχου, οδηγώντας σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις», τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ εκφράζοντας παράλληλα την στήριξή του στις προσπάθειες της Γερμανίας να καλλιεργήσει ένα ευνοϊκό για τον διάλογο κλίμα.

Αναφερόμενος στη δοκιμή των S-400 από την Τουρκία ο γ.γ. του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν παγώσει τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αεροσκαφών F-35. Υποστήριξε επίσης ότι οι ΗΠΑ και Τουρκία συνομιλούν, ωστόσο, πρόκειται για εσωτερικό θέμα της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.