Συνάντηση ΒΕΑ- Σ. Πιτσιόρλα αύριο για το σήμα ελληνικού προϊόντος

Η διεύρυνση των κανονισμών απονομής σήματος ελληνικού προϊόντος, θα συζητηθεί στην αυριανή συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα.

Η επιστημονική ομάδα του ΒΕΑ έχει προχωρήσει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στη σύνταξη σχεδίου κανονισμών απονομής του ελληνικού σήματος για τα κλωστοϋφαντουργικά και ένδυση (υφάσματα, τουριστικό ύφασμα, κάλτσες -καλσόν, εσώρουχα, πλεκτά και ενδύματα), παιχνίδια, υποδήματα και έπιπλα.

Υπενθυμίζεται ότι το σήμα ελληνικού προϊόντος έχει θεσπιστεί, μέχρι στιγμής, μόνο για προϊόντα του διατροφικού κλάδου και συγκεκριμένα για το γάλα, τα γαλακτοκομικά, τα οινοπνευματώδη και σύντομα για το ελαιόλαδο. Για τα υπόλοιπα προϊόντα δεν υπάρχει κανονισμός απονομής του Σήματος Ελληνικού Προϊόντος, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται διάφορες σημάνσεις που δημιουργούν σύγχυση στον καταναλωτή και στρεβλώνουν την συμπεριφορά του με αποτέλεσμα να προκαλείται αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων.

Στόχος του επιμελητηρίου είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου μηχανισμού πιστοποίησης και απονομής του σήματος ελληνικού προϊόντος. Οι βάσεις για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, όπως θα υποστηρίξουν αύριο οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου, θα μπορούσαν να τεθούν από το υπουργείο Οικονομίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.