Συντάξεις: Νωρίτερα η καταβολή τους – Οι ημερομηνίες για κάθε Ταμείο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου, ενώ αλλάζει και το σύστημα πληρωμής τους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε ότι οι συντάξεις θα πληρωθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τις τράπεζες.

Παράλληλα, και σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έδωσε τις παρακάτω ημερομηνίες πληρωμής.

ΙΚΑ, ΟΤΕ, τράπεζες: θα καταβληθούν στις 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1 3 5 7 9 και στις 24 Απριλίου σε όσους το ΑΚΜΑ τελειώσει σε 0 2 4 6 8.

ΟΑΕΕ – ΟΓΑ – ΕΕΤΑΑ: Θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου

ΝΑΤ – Δημόσιο, ΔΕΗ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ: Θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου.

Όπως σημείωσε, το εν λόγω σύστημα εφαρμόζεται για να μην υπάρξουν εικόνες συνωστισμού έξω από τις τράπεζες.

«Αυτό το οποίο θα επιδιώξουμε στην πληρωμή των συντάξεων αυτού του μήνα είναι όχι μόνο να φέρουμε πιο μπροστά τις συντάξεις, αλλά, ταυτόχρονα, να τις απλώσουμε σε περισσότερο χρόνο, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες, λόγω του κορονοϊού», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.