Συνταξιούχοι: Πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά του 2020

«Φωτιές» βάζει φέτος η εφορία σε περίπου 1,1 εκατομμύριο συνταξιούχους οι οποίοι έλαβαν τον περασμένο Οκτώβριο αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Η φορολόγηση των αναδρομικών για το 11μηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 θα γίνει με βάση τις τροποποιητικές δηλώσεις που θα κληθούν να υποβάλουν οι συνταξιούχοι για τα έτη 2015 και 2016 για τα οποία έλαβαν τα αναδρομικά.

Για κάθε έτος θα υποβληθεί ξεχωριστή τροποποιητική δήλωση και οι συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικές επιβαρύνσεις.Και αυτό γιατί στα ποσά που εισέπραξαν θα επιβληθούν φορολογικοί συντελεστές που ξεκινούν από 22% και φθάνουν έως45%, ενώ στην περίπτωση που τα συνολικά εισοδήματα των συνταξιούχων υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ για τα έτη 2015 και 2016, στα ποσά των αναδρομικών θα επιβληθεί και ειδική εισφορά αλληλεγγύης «φουσκώνοντας» ακόμα περισσότερο το ραβασάκι της εφορίας.

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν έντονα για τη φορολογική μεταχείριση των αναδρομικών που έλαβαν ύστερα από πολλά χρόνια για τις περικοπές στις συντάξεις τους και ζητούν να φορολογηθούν αυτοτελώς με συντελεστή 20%, πρόταση που έχει τεθεί στην κυβέρνηση και από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.