TτΕ: Στα 429 εκατ. ευρώ το ταμειακό πλεόνασμα το α’ δίμηνο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ταμειακό πλεόνασμα 429 εκατ. ευρώ εμφάνισε η κεντρική διοίκηση, κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 7,585 δισ. ευρώ, έναντι 6,735 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Σημειώνεται ότι σ’ αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από την ΤτΕ.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, ανήλθαν σε 7,779 δισ. ευρώ, από 7,677 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015.

Ως αποτέλεσμα, το πλεόνασμα, σε ταμειακή βάση, διαμορφώθηκε στα 429 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 920 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Σε επίπεδο πρωτογενούς αποτελέσματος, παρουσιάστηκε πλεόνασμα 2,086 δισ. ευρώ έναντι 503 εκατ. ευρώ προηγουμένως.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.