Τα δύο μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για εξοικονόμηση ενέργειας

Με τον κίνδυνο, η Ευρώπη να είναι πιο κοντά από ποτέ σην πλήρη και απότομη διακοπή στην παροχή φυσικού αεριού από την Μόσχα, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει αφυπνισμένη και προετοιμάζει σχέδια που θα της προσφέρουν ενεργειακή ετοιμότητα, ενόψει του δύσκολου – κατά γενική ομολογία – χειμώνα.

Το πρώτο φως που θα «σβήσει», θα είναι εκείνο των αρχαιολογικών μνημείων. Η απόφαση που έχει παρθεί μέχρι στιγμής είναι ότι ο διακόπτης θα «γυρίσει» στις 03:00, τα ξημερώματα.

Στο πλαίσιο της τακτικής αυτής θα ακολουθήσει και η μείωση στον δημόσιο φωτισμό, με τους δήμους να σβήνουν την παροχή σε μία στις δέκα λάμπες.

Τι δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας
Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, ύστατο μέτρο θα είναι οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά. «Βεβαίως, το ύστατο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης είναι τα διακοπτόμενα φορτία σε οικιακούς καταναλωτές και άρα σε προστατευόμενους καταναλωτές.

Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς όταν μαίνεται ένας πόλεμος δίπλα μας», τονίζει στην «Καθημερινής της Κυριακής» ο Κώστας Σκρέκας εξηγώντας ότι με τη στενότητα ενέργειας που υπάρχει στη διεθνή αγορά, ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διαταραχή και στον εφοδιασμό και τις τιμές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.