Θ. Βενιάμης: Η ελληνική ναυτιλία επιθυμεί να παραμείνει στενά συνδεδεμένη με τον τόπο της

Για επιθυμία της ελληνικής ναυτιλίας να παραμείνει στενά συνδεδεμένη με τον τόπο της έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης τονίζοντας ότι η επιλογή του ναυτικού επαγγέλματος από τους νέους θα πρέπει να γίνει ξανά προτεραιότητα της πολιτείας.
Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ένωσης για τη βράβευση των ναυτικών με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία που τερμάτισαν το 2013 τη σταδιοδρομία τους και την απονομή υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές, ανέφερε ότι η Ελλάδα κατέχει μια μεγάλη ναυτιλία, όχι μόνο σε αριθμούς αλλά και σε επίπεδο ποιότητας και υψηλής παροχής θαλάσσιων μεταφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως.
Μίλησε για την ανάγκη να γίνει εκ νέου προτεραιότητα της πολιτείας η ενθάρρυνση του ναυτικού επαγγέλματος για τους νέους και ότι σε αυτό θα βοηθήσει η βελτίωση του συστήματος της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ενεργοποίησης της δυναμικής, για απασχόληση περισσότερων Ελλήνων στα ελληνόκτητα πλοία.
«Και στους δύο στόχους, η Πολιτεία θα μας βρει ουσιαστικούς αρωγούς, με ρεαλιστικές προτάσεις, που λαμβάνουν υπόψη τον καθοριστικό παράγοντα της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας μας» συμπλήρωσε ο Θ. Βενιάμης
Οι βραβευθέντες ναυτικοί, που έλαβαν βραβείο 3.000 ευρώ ο καθένας από τον πρόεδρο των Ελλήνων εφοπλιστών, είναι ο Χρήστος Μεντεσίδης και ο Δημήτρης Γερμαλίδης.
Οι υποτροφίες για τις μεταπτυχιακές σπουδές, σε τομείς σχετιζόμενους με τη ναυτιλία, απονεμήθηκαν ως εξής:
Την υποτροφία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, ύψους 10.000 δολαρίων, στη μνήμη του πρώην προέδρου της, Αντώνη Χανδρή, έλαβε ο Ιωάννης Καμπιανάκης.
Την υποτροφία εις μνήμην Νικολάου Τραυλού, ύψους 10.000 ευρώ, έλαβε ο Δημήτριος Κοντοβράκης.
Την υποτροφία χορηγίας της Ειρήνης Νταϊφά στη μνήμη του πατέρα της Σταύρου, ύψους 15.000 δολαρίων, έλαβε η Ευαγγελία Βαγιωνίτη.
H υποτροφία του ιδρύματος Lloyd’s Register, ύψους 10.000 λιρών Αγγλίας, δόθηκε στη Φραγκίσκα Ρούσσου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσιος -Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, ο Α’ υπαρχηγός ΤΟΥ Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, καθώς και οι διοικήσεις των ναυτικών οργανώσεων και εκπρόσωποι εφοπλιστικών ενώσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.