Τι «γυρεύει» στην Ελλάδα ο Πρεμ Γουάτσα

Ως φυσικός «πρεσβευτής» των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα επιθυμεί να εμφανιστεί ο μεγαλομέτοχος της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος επισκέπτεται εκ νέου την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», στο πλαίσιο των επαφών του, ο Ινδοκαναδός μεγαλοεπενδυτής θα επικαλεστεί την εμπιστοσύνη την οποία επέδειξε στην ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της πολυετούς κρίσης, διεκδικώντας τον ρόλο του κορυφαίου ξένου επενδυτή στη χώρα.

Ο κ. Γουάτσα εκτιμά ότι σε αυτήν τη φάση η Ελλάδα κινείται με ταχύτητα προς την κατεύθυνση της λεγόμενης κανονικότητας και πως σε αυτό το πλαίσιο η χώρα επιστρέφει στο ραντάρ των κεφαλαίων της βόρειας Αμερικής. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να παρέχει πληροφορίες για τις εξελίξεις και τις προοπτικές στην Ελλάδα σε επενδυτές οι οποίοι του απευθύνονται γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ο υψηλόβαθμος παράγοντας της Fairfax θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα συμμετέχει επίσης σε συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο, με στόχο να διαμορφώσει μια ευρεία εικόνα των ευκαιριών που αναδύονται στην Ελλάδα, όσο η οικονομία θα παίρνει τα πάνω της μετά την ύφεση.

Επιπλέον, θα ενημερωθεί για τις επιδόσεις της Eurolife, εταιρεία που η Fairfax κατέχει πλήρως, καθώς και της Eurobank, με έμφαση στην πρόσφατη συμφωνία χρηματοδότησης της επένδυσης στο Ελληνικό.

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Γουάτσα στην επόμενη επίσκεψη στην Ελλάδα να φέρνει ενδεχομένως μαζί του μια ομάδα επενδυτών οι οποίοι έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.