Τι λέει η Tsakos Columbia Management για το περιστατικό στη Νορβηγία

Διευκρινίσεις για τη σύγκρουση τάνκερ της με σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Νορβηγίας δίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Tsakos Columbia Management. Η εταιρεία ενεργοποίησε αμέσως τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τον Καπετάνιο του δεξαμενόπλοιου όσο και με τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Η διαχειρίστρια του δεξαμενοπλοίου M/T SOLA TS αναφέρει ότι σήμερα στις 03.02 ώρα Γκρίνουϊτς περίπου, το δεξαμενόπλοιο, που φέρει σημαία Μάλτας, έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία φόρτωσης στο λιμάνι Sture της Νορβηγίας κι ενώ βρισκόταν εν πλω, ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος KNM HELGE INGSTAD του Νορβηγικού Πολεμικού Ναυτικού. Κατά τη στιγμή της σύγκρουσης ήταν προσδεμένο με ρυμουλκό και βρισκόταν υπό την καθοδήγηση / έλεγχο τοπικού πιλότου-πλοηγού.

Το M/T SOLA TS ανέφερε περιορισμένες, ελάσσονος έκτασης υλικές ζημιές. «Ουδείς τραυματισμός μελών του πληρώματος και ουδεμία ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος αναφέρθηκαν» τονίζει η εταιρεία.

Ωστόσο αναφέρθηκαν ζημίες στο σκάφος του Νορβηγικού Ναυτικού. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν, όπως σημειώνει η Tsakos Columbia, εστίασε τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων στο περιστατικό. Eκφράζει δε την αμέριστη συμπαράστασή της προς όλα τα μέλη του πληρώματος του Νορβηγικού πολεμικού πλοίου.

Προς το παρόν το M/T SOLA TS βρίσκεται πλησίον του σημείου του ατυχήματος και είναι προγραμματισμένο να κατευθυνθεί για ελλιμενισμό σε γειτονικό λιμένα, με χρήση δικής του ισχύος, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές επιθεωρήσεις και να συνεχίσει το ταξίδι του.

«Η διαχειρίστρια εταιρεία θα συνδράμει με όλα τα πρόσφορα μέσα τις αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτίων του συγκεκριμένου περιστατικού. Σε περίπτωση που προκύψουν περαιτέρω πληροφορίες, θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση» σημείωνει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.