Το ημερολόγιο της πληρωμής των δόσεων από το φετινό φόρο εισοδήματος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για την έναρξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τους χιλιάδες φορολογούμενους προς τις υπηρεσίες της Εφορίας.

Το φορολογικό νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στην Βουλή και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί, έτσι ώστε μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων και οι πολίτες να «προσέλθουν» στο καθιερωμένο ραντεβού τους με την Εφορία.

Αυτό το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις δηλώσεις του 2024 (για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023) ξεκινώντας από το ένα εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους, αφορά στην ύπαρξη προσυμπληρωμένων κωδικών αλλά και στο γεγονός ότι ακόμα και ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει την δήλωσή του, αυτή θα κατατεθεί αυτόματα από την ΑΑΔΕ.

Όπως επισημαίνουν επαγγελματίες φοροτεχνικοί προσοχής χρήζει το πεδίο του κωδικού 049 για τις αποδείξεις, καθώς το ποσό τους θα είναι πρέπει να αρκετό ώστε να αντιστοιχεί στα εισοδήματα μας, αλλά και επίσης, τα τεκμαρτά εισοδήματα των φορολογουμένων να μην είναι υψηλότερα από τα πραγματικά.

Πότε πληρώνονται οι δόσεις
Μετά την εκκαθάριση της δήλωσης, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, που για εφέτος θα γίνει σε 8 δόσεις.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου του 2024 και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025.

Για όσους πολίτες επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματός τους, προβλέπεται έκπτωση 3%.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.