Τράπεζες: Νέο ωράριο συναλλαγών από 1ης Μαΐου

Από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, Δευτέρα έως Παρασκευή, διαμορφώνεται πλέον από 1ης Μαΐου το ωράριο στη λειτουργία συναλλαγών των τραπεζών, μετά την υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας Τραπεζών-ΟΤΟΕ.

Η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση είναι τριετούς διάρκειας και περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν την προστασία της απασχόλησης, τη βελτίωση του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων με την κάλυψη εντός της τριετίας μέρους των απωλειών, καθώς και την εκπαίδευσή τους εν όψει της ψηφιοποίησης των τραπεζικών εργασιών, μαζί με άλλες σημαντικές ρυθμίσεις με θεσμικό και οικονομικό περιεχόμενο.

«Η υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι ιδιαίτερης σημασίας στις δυσμενείς συνθήκες, δεδομένου ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, αλλά και οι εργαζόμενοι επιβάλλουν συνεννόηση και αμοιβαία κατανόηση, προκειμένου τόσο οι τράπεζες, όσο και οι εργαζόμενοι, να ανταποκριθούν στους ρόλους τους. Ειδικότερα, οι τράπεζες οφείλουν να σχεδιάσουν μία αποτελεσματική στρατηγική στήριξης της πραγματικής οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών και σε αυτήν την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν» επισημαίνει η ΟΤΟΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.