Τρία μέτωπα κυνηγά να κλείσει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Τρία παράλληλα μέτωπα προσπαθεί να καλύψει μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που διαθέτει ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος σήμερα είχε διαρκείς συσκέψεις με τους υφυπουργούς του, αλλά και με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου.

Ο κ. Σταϊκούρας προετοιμάζεται για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, για τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογία που έχει σχεδιάσει η ΝΔ και θα ψηφισθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά και για την εφαρμογή των μεταμνημονιακών προαπαιτούμενων. Για τα δύο τελευταία ζητήματα είχε χθες μια πρώτη συνομιλία με τον Κοινοτικό Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών, αλλά και με τον Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τους υφυπουργούς Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και Θόδωρο Σκυλακάκη με βασικό θέμα τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, θέμα για τον οποίο θα ενημερώσει το Σάββατο με τον Πρωθυπουργό.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών είχε συναντήσεις με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση και γενικούς διευθυντές του υπουργείου. Στο επίκεντρο βρέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο, η πορεία των εσόδων και η ρύθμιση των 120 δόσεων.

Τέλος, σήμερα ανέλαβε Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ο Μιχάλης Αργυρού, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο κ. Αργυρού είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η διεθνής μακροοικονομία και οι διεθνείς νομισματικές σχέσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.